En god vurderingspraksis har stor effekt i forhold til elevernes læringsudbytte. De faktorer inden for evaluering og vurdering, som ifølge den nyeste lærings- og uddannelsesforskning virker mest læringsfremmende, kobles i bogen til praksis og eksemplificeres med en række konkrete ideer, metoder, værktøjer og anvisninger til, hvordan man kan gøre i praksis.
Denne bog konkretiserer, hvordan man kan arbejde med blandt andet tydelige og differentierede mål, selvvurdering, kammeratvurdering, måltaksonomier og feedback med fokus på udvikling og læring for den enkelte elev. Metoden indebærer at træne eleven i at tænke over egen læring og involvere sig aktivt i mål og retning for sin egen læreproces. Derudover er der fokus på at afhjælpe fejl og forbedre undervisningen for både lærer og elever.
Bogen kan læses i sin helhed fra start til slut, eller den kan bruges som en opslagsbog. Det er ikke tanken, at bogens ideer og værktøjer skal bruges slavisk, men læreren tilbydes inspiration og konkrete redskaber som udgangspunkt til at udvikle egen vurderingspraksis i alle fag og på alle klassetrin.
Den gode vurderingspraksis er et bidrag til lærere og lærerstuderende, som søger viden om og konkrete værktøjer til, hvordan vurdering kan bruges som et læringsfremmende redskab i undervisningen.
Se indholdsfortegnelse og indledning til bogen
Se et uddrag af bogen
(klik på de nederste hjørner/sidetal for at bladre)
Lene Skovbo Heckmann har arbejdet som lærer i flere år. I dag er hun selvstændig udviklingskonsulent i Danmark og Norge, hvor hun hovedsagelig laver større procesforløb på skoler og i kommuner.
Når man åbner bogen Den gode vurderingspraksis føler man næsten trang til at råbe "Yes, så går vi i gang!" Bogen er spækket med ideer man umiddelbart kan gå i gang med. De mange skemaer mv der findes i bogen lader sig let downloade fra bogens hjemmeside. Helt klart en bog jeg ikke ville undvære.
Bogen retter sig først og fremmest mod praktiserende lærere, men den vil sandsynligvis også kunne anvendes i kursus- og uddannelsessammenhænge (…) En lille praksisrettet udgivelse funderet på et solidt teoretisk grundlag.