Snak om det…med alle børn
Vi skal snakke med børn om den virkelighed, de er en del af – også når vi voksne har det svært.
Bogen her inspirerer til god snak mellem børn og voksne om emner, som kan være følsomme. Den henvender sig til børn og voksne fra børnehaven til udskolingen, da den kan læses og bruges på mange måder.
Teksten ved det grå ikon er skrevet for børn og unge, men den er også god at læse for voksne. Teksten med tonet baggrund er skrevet til de voksne, men store børn vil måske læse med.
Børn sanser alt. Også det, som vi helst ville skåne dem for, når vi voksne selv har det svært indeni på grund af sorg, en psykisk lidelse, en kompliceret skilsmisse, alvorlig sygdom eller andre belastende livsomstændigheder.
Tavshed om det smertefulde gør børnene usikre og planter følelser af skyld, skam og forkerthed.
Bogen skaber en anledning til at tale sammen om det, der er svært. Og gennem ord og billeder kan barnet hjælpes til at sætte ord på sine følelser.
"En fin samtalestarter, der med billeder og spørgsmål opfordrer til dialog og ærlighed. Børn og unge med sindslidende eller misbrugende forældre er særligt udsatte og sårbare, og det er vigtigt, at de voksne omkring dem tør starte en snak om alle de ting, der fylder og bekymrer".
”Bogen Snak om det... er god og hjælpsom. Ord og billeder fortæller om det, som er så svært at forklare. De fortæller om, hvad vi kan gøre for at holde os sunde i sindet. Bogen hjælper os med at tale om vores tanker og følelser. Dét er nemlig sundt for både børn og voksne.”
”I kampen mod depression er behandling alene ikke nok. Information er også afgørende. Der er brug for bøger, som afmystificerer, og bogen her indfrier således et meget stort og vigtigt behov.”
”Man skulle tro, at det er så enkelt, og alligevel er det så svært at være sammen om det, der er svært. Børn har brug for trygge og nærværende voksne for at have tillid til, at deres indre mol-melodier bliver hørt, så de kan trives og udvikle sig. Det er vores generations vigtigste bidrag til at bryde den sociale og psykologiske arv. Godt, at der findes en Karen Glistrup til at hjælpe os med at huske det dybt mellemmenneskelige i al sin enkelthed!”