Fire strategier til en bæredygtig skole

Kundernes anmeldelser
(0 anmeldelser)
Format: Bog
Sidetal: 138
Forfatter(e): Pasi Sahlberg
kr. 184,00
ekskl. moms
kr. 230,00
inkl. moms

Finlands konsekvente topplacering i internationale uddannelsesevalueringer har medført stor nysgerrighed de seneste år. Vi kan alle lære af, hvad Finland gør godt, og hvordan de formår at holde sig i toppen. En af grundene til succesen er den finske tilgang til uddannelsesledelse, som er en ideel model til forbedring af skolesystemer verden over.

På baggrund af observationer og forskning er den verdenskendte finske professor Pasi Sahlberg kommet frem til, at uddannelsesledere, der gerne vil opnå samme succes med deres uddannelsessystem som Finland, bør fokusere på fire bestemte strategier. De fire strategier, der udgør grundstenen for denne bog, er:

  • at regelmæssige frikvarterer og fysisk aktivitet er afgørende for væsentlig læring
  • at større lighed blandt elever er en afgørende komponent i succesrige skoler
  • at vi skal lede med de kvalitative small data frem for de kvantitative big data og i stedet gå bag om tallene og se på årsagen til disse
  • at vi skal lade os inspirere af det finske skolesystem, men ikke blindt kopiere det eller lade os vildlede af myter.


Fire strategier til en bæredygtig skole er skrevet for at tilbyde ledere inden for skole og forvaltning praktiske idéer og forslag til nye og effektive politikker på forvaltnings-, skole- eller klasseniveau. Med udgangspunkt i det amerikanske skolesystem præsenterer Pasi Sahlberg en række idéer og strategier, der har til hensigt at forbedre uddannelsespraksis i hele verden.

Serien Ledelse ligetil sætter igennem en række praksisrettede udgivelser fokus på bedst muligt at klæde den praktiserende skole- og underviserleder på til at varetage den daglige ledelsesopgave og de problematikker og overvejelser, der måtte være i forlængelse af denne. Korte og konkrete, hurtigt læst og lette at implementere i en travl praksis. Serien udgives i samarbejde med Skolelederforeningen.

Sådan skriver anmelderne:
Plenum

Bogen er det, den giver sig ud for at være: en håndsrækning til ledelsesarbejdet i hverdagen og ligeledes i den lidt mere overordnede tilgang. (...) De 4 strategier beskrives i hvert et kapitel, som er krydret med velvalgte og illustrative eksempler (…) I bogen stilles der skarpt på ledelse og ledelsens afgørende betydning i skoleudviklingen og kvalificeringen af børns læring. I forordet hedder det: Gode ledere er også studerende. Hvis ledere ikke lærer, er det usandsynligt, at læringen i den organisation, de leder, vil blomstre. (...) Og jeg kan kun anbefale bogen til at blive læst - og læst igen!

Bodil Christensen, Læreruddannelsen Aalborg, Professionshøjskolen UCN

Vejen mod bedre uddannelse i Danmark bør nok være mere finsk end amerikansk. Der er grund til at glæde sig over, at Pasi Sahlberg skriver så tungt og vægtigt med en sådan lethed i sproget og fremstillingen, at man bare gerne læser med. Det er en bog i ledelsesserien Ledelse ligetil. På sin vis er alle lærere ledere af klasserum og læring, de vil også have glæde af at læse med.

Folkeskolen.dk

Selv om bogen er skrevet til amerikanske skoleledere (og politikere), kan vi altså sagtens læse med og tydeligt se de forhindringer, vi selv har skabt for bestræbelserne på enkle forbedringer af uddannelserne i Danmark … Så danske skoleledere og forvaltningsfolk: Begynd med en gårdvagt, helt frit, ustruktureret og digitalfrit, og få måske en idé til billige forbedringer af uddannelsen.


Lektørudtalelse, Dansk bibliotekscenter

Det er en både inspirerende og tankevækkende udgivelse, som dykker godt ned i nogle problematikker i skoleverdenen og viser veje frem. En hurtigt læst udgivelse, som giver lyst til at fordybe sig og læse endnu mere af Pasi Sahlberg. Bogen anbefales til skolelederens hylde, men også til folkebiblioteker, da bogen har relevans for politikere og alle andre med interesse i skoleverdenens udvikling. 


Varenr.: 7861
ISBN: 9788771607406
Udgave måned/år: 06/18
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?